o vaření, o pečení a o jídle vůbec



Ráda vařím. Ještě radši peču. A dost ráda jím.

Paradoxně moc nemusím vlastní výtvory. Ne, že by nebyly úžasné a většinou hříšně dobré, ale znáte to, nic se nevyrovná momentu, kdy vám někdo naservíruje jídlo pod nos. Mám odbyt zejména v práci u kolegů, ale postupem času zjišťuji, že je to záležitost v jistém směru poměrně nevděčná. Zkuste je navyknout na pondělní koláčky a pak přijít s prázdnýma rukama...

Proto je můj blog o jídle. O vaření, o pečení a o všem dalším, co je s jídlem spojené.

Veškeré názory, návrhy, postřehy a připomínky vítam.



Cross buns

25. dubna 2011 v 22:36 | Slaneček |  Recepty
Ingredience:

500g polohrubé mouky
sáček sušeného droždí (7g)
60g cukru
lžička skořice
lžička perníkového koření
60g rozpuštěného másla
150ml vlažného mléka
2 vejce
150g rozinek

na křížky:
5 lžic hladké mouky
5 lžic vody

na potření: 2 lžíce zlatého sirupu

Postup:

Smícháme suché přísady, vlijeme mléko s máslem a dvěma rozmíchanými vejci, vmícháme rozinky a uhněteme hladké a pružné těsto. Necháme zakryté na teplém místě kynout. Až těsto zdvojnásobí objem, prohněteme znovu, srazíme ho na původní objem a necháme vykynout znovu. Rozdělíme na 20 částí, vložíme do vymaštěného pekáčku, smícháme hladkou mouku s vodou, naplníme do sáčku, kterému ustřihneme roh a nastříkáme přes buchtičky křížky. Upečeme na 190°C a ještě horké pomažeme rozehřátým sirupem.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama