o vaření, o pečení a o jídle vůbec



Ráda vařím. Ještě radši peču. A dost ráda jím.

Paradoxně moc nemusím vlastní výtvory. Ne, že by nebyly úžasné a většinou hříšně dobré, ale znáte to, nic se nevyrovná momentu, kdy vám někdo naservíruje jídlo pod nos. Mám odbyt zejména v práci u kolegů, ale postupem času zjišťuji, že je to záležitost v jistém směru poměrně nevděčná. Zkuste je navyknout na pondělní koláčky a pak přijít s prázdnýma rukama...

Proto je můj blog o jídle. O vaření, o pečení a o všem dalším, co je s jídlem spojené.

Veškeré názory, návrhy, postřehy a připomínky vítam.



Máslo

2. dubna 2011 v 13:24 | Slaneček |  Deník amatérské pekařky
Včera jsem poprvé zkoušela vyrobit máslo. Došlo. Ale smetana v lednici byla.
Takže, ano, není problém. Obzvlášť v případě, že jste jako já hrdými majiteli úžasného kuchyňského robota. Tak, jak je předepsáno, šlehala jsem a šlehala, a protože je můj robot skutečně úžasný, je samostatný a ke šlehání mě prakticky nepotřebuje. Odešla jsem si tedy po svém a vrátila se v momentu, kdy bylo máslo hotové.
Rada pro všechny hrdé majitele úžasných a samostatných kuchyňských robotů: používejte ten dekl na misku, výrobce dobře ví, proč ho tam dal. Ukázalo se, že máslo je zvídavé a má tendence vyskočit z mísy a podívat se po celé kuchyni.

Jinak jsem ho vyrábela z trvanlivé smetany Tesco, chuťově to asi nebude zázrak, ale to nezjistím, neboť ho potřebuji do pečení. Každopádně mám v plánu vyzkoušet i máslo z čerstvé smetany, ideální by bylo získat nějakou přímo z farmy. Úkol na léto.
Taky mě napadlo, jestli z pařížské šlehačky vznikne čokoládové máslo. A jaké by asi tak bylo. Takže další katastrofa na obzoru?

Dám vědět.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama