o vaření, o pečení a o jídle vůbec



Ráda vařím. Ještě radši peču. A dost ráda jím.

Paradoxně moc nemusím vlastní výtvory. Ne, že by nebyly úžasné a většinou hříšně dobré, ale znáte to, nic se nevyrovná momentu, kdy vám někdo naservíruje jídlo pod nos. Mám odbyt zejména v práci u kolegů, ale postupem času zjišťuji, že je to záležitost v jistém směru poměrně nevděčná. Zkuste je navyknout na pondělní koláčky a pak přijít s prázdnýma rukama...

Proto je můj blog o jídle. O vaření, o pečení a o všem dalším, co je s jídlem spojené.

Veškeré názory, návrhy, postřehy a připomínky vítam.



banoffee trifle

28. května 2011 v 17:51 | Slaneček |  Recepty
Ingredience:

piškot (6 vajec vyšlehat s 200g cukru, pomalu přisypat 200g polohr. mouky s práškem do pečiva, promíchat, pomalu vlít/přikapat 100g rozpuštěného másla, upéct na 150°C), případně cukrářské piškoty
plechovka karamelového Salka
tmavý rum (Capitain Morgan), případně jiný chlast dle osobního vkusu
smetana ke šlehání
práškový cukr
4 banány

Postup:

Do velké skleněné mísy střídavě vrstvíme piškot zakapaný tmavým rumem, banány pokrájené na kousky, karamelové Salko rozmíchané s 2 lžícemi tmavého rumu a ušlehanou smetanu. Končíme smetanou, ozdobíme karamelem. Vychladíme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 size plus evening dresses size plus evening dresses | E-mail | Web | 14. ledna 2013 v 10:25 | Reagovat

This was a really very good article. Check out my blog too.
http://www.askdresses.org

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama