o vaření, o pečení a o jídle vůbec



Ráda vařím. Ještě radši peču. A dost ráda jím.

Paradoxně moc nemusím vlastní výtvory. Ne, že by nebyly úžasné a většinou hříšně dobré, ale znáte to, nic se nevyrovná momentu, kdy vám někdo naservíruje jídlo pod nos. Mám odbyt zejména v práci u kolegů, ale postupem času zjišťuji, že je to záležitost v jistém směru poměrně nevděčná. Zkuste je navyknout na pondělní koláčky a pak přijít s prázdnýma rukama...

Proto je můj blog o jídle. O vaření, o pečení a o všem dalším, co je s jídlem spojené.

Veškeré názory, návrhy, postřehy a připomínky vítam.



Prague Food Festival 2011

31. května 2011 v 1:30 | Slaneček |  Místa, kam stojí za to jít
Tak jsem si za pomoci polotmavého piva Master nafasovaného na letošním PFF prostudovala názory a blogy návštěvníků svojí oblíbené masové akce a jak se s nimi v mnoha bodech shoduji, mně za to ten bordel stojí.
Ano, nesmělo se šlapat po trávě, ano, měla jsem párkrát loket v žebrech, ano, padlo několik (mnoho) stovek na dokupování grandů, ano, Toi Toiky byly odpoledne hnusný, ale s tím se jaksi počítá. A to, že jsem pidikousek hovězího z Kobe do sebe sunula u debarasovacího stolu mi bylo srdečně šumák, stejně jako ta hodina, kterou jsem čekala, až ho dovezou.
Stejně tak počítám s tím, že skončím utahaná jako kotě, v kómatu z přežrání a pro dalších pár dní s naprostou nechutí vracet se ke kancelářským bagetám. (Ad bagety - my bad, lepší time management a třeba stihnu navařit).
Každopádně se i v dalších letech, dá-li pán bůh a vláda mně neodrbe o poslední halíř, případně na mně nezanevřou moji úžasní přátelé - díky Renčo, díky Šípáku - nechám okouzlit dovedností a nasazením šéfkuchářů, sous chefs a všech ostatních, co se podílejí na výrobě prezentovaných jídel a nápojů.
A teď už jen obrázky, které stejně řeknou víc než tisíc slov, jen ta chuť a vůně jim chybí. Výběr toho, co bylo z mého pohledu absolutně nejlepší.

Angelato: zmrzlina s gorgonzolou a vlašskými ořechy




Buddha-Bar: Mango polévka




Les Moules: Mušle, hranolky (za ty mušle bych zabíjela, jen tak na okraj)




Radisson Blu hotel, Alcron: Telecí hrudí plněné žemlovou nádivkou s hlívou královskou




Radisson Blu hotel, La Rotonde: Salát z lososa s mangem, mátou a thajskou bazalkou - sežeňte mi recept a máte dort zdarma




Art Nouveau: Grilované telecí araignée de veau s bramborovým pyré se sušenými rajčaty a olivami






Mandarin Oriental: Kachní prsa "sous vide", uzená kaše z celeru a brambor, lišky & glazé z červeného vín




Horizont, Pec pod Sněžkou: Konfitované kachní prsíčko podávané s kysaným zelím a žemlovým knedlíkem



Horizont, Pec pod Sněžkou: Krkonošské kyselo




Kobe: hovězí svíčková Jižní Amerika, smržová omáčka, pečené mini brambory s jarní cibulkou a kukuřičný klas - myslím, že o mém vztahu k hovězímu dost vypovídá fakt, že jako jediné jídlo jsem ho dřív snědla než vyfotila




Angelato: výběr zmrzlin, šťastným výhercem se stává mango!





Jiří Štift - kuchař s nejúžasnějším úsměvem (sežeňte mi jeho a máte dorty tři)




 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama